Wilko Jan Aardema

Advocaat | Partner

Strateeg in huurrecht, vastgoed en handelsovereenkomsten

Huurrecht | Verbintenissenrecht | Vastgoed

De focus in de praktijk van Wilko Jan is gericht op vastgoed en handelszaken. Hij is een expert in vraagstukken op het gebied van huurrecht, voor zowel woon- als bedrijfsruimten. Wilko Jan houdt zich ook bezig met koop en verkoop van vastgoed én met zakelijke rechten met betrekking tot vastgoed, zoals erfdienstbaarheden en opstalrechten. Ook is hij werkzaam op het gebied van verbintenissenrecht, waaronder samenwerkingsovereenkomsten. Tot de klantenkring van Wilko Jan behoren woningcorporaties, zorginstellingen, particuliere beleggers, ondernemers, professionele verhuurders én huurders. Wilko Jan verzorgt met regelmaat huurrechtcursussen.

Praktijkvoorbeelden

Ontbindingsgeschillen

Met grote regelmaat voert Wilko Jan voor verhuurders beëindigings-/ontbindingsgeschillen met betrekking tot bedrijfsmatig onroerend goed, dan wel staat hij huurders daarin bij. Huurprijsaanpassingsprocedure bedrijfsruimte/geschillen met betrekking tot “Covid-huurkorting.”

Ontruimingskwesties

Wilko Jan is in zijn dagelijkse praktijk landelijk actief en begeleidt jaarlijks meerdere woningcorporaties bij tientallen ontruimingszaken in geval van overlast, hennepteelt en/of ernstige huurachterstanden.

Advies woonwagenbeleid/opstellen (complexe) huur vastgoedovereenkomsten

Tot de adviespraktijk van Wilko Jan behoort o.a. advisering van woningcorporaties en gemeenten omtrent woonwagenbeleid en vraagstukken rondom de Woningwet. Verder adviseert hij woningcorporaties bij bijzondere huurconstructies zoals beschermd wonen. Het opstellen van huurovereenkomsten, koopovereenkomsten, aanverwante vastgoedovereenkomsten en advisering daarover vormt een vast onderdeel van de praktijk.

Telefoon
+31(0)513 657980

E-mail

aardema@avblegal.nl

Opleiding

  • Katholieke Universiteit Nijmegen Radboud Universiteit – Nederlands recht

  • Hogeschool Eindhoven – HEAO – economisch / juridisch – makelaardij o.g.

  • Postacademische opleiding Grotius Onroerend Goedrecht

  • Specialisatieopleiding Vereniging Huurrecht Advocaten (VHA)

Werkhistorie

Vanaf 1996 t/m 2006 werkzaam op diverse (grote) kantoren in Zuid-Nederland, waaronder HVG Law te Eindhoven. Sinds 2006 als medeoprichter en partner werkzaam bij kantoor.

Telefoon
+31(0)513 657980