De focus van de praktijk van Justus ligt op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht en contractenrecht. Hij adviseert en procedeert voor de grotere MKB-ondernemingen en staat ook de werknemer bij in arbeidsrechtelijke vraagstukken, zoals beëindigingsregelingen, reorganisaties, ontslag op staande voet, opstellen van arbeidscontracten, etc. Daarnaast adviseert Justus over het opstellen van huurcontracten voor verhuurders en huurders en over het voeren van (kort geding)procedures over beëindiging/ontruiming, indeplaatsstelling, huurprijswijziging, enz.

Zijn voornaamste professionele doelstelling is al jaar en dag het krijgen, hebben en houden van tevreden cliënten, door een combinatie van gedegen vakkennis, communicatieve vaardigheden en meten met de menselijke maat. Hij kan daarbij bogen op een ruime ervaring. Niet alleen als advocaat, maar ook als arbiter in civiele procedures en als kantonrechter-plaatsvervanger bij de rechtbanken te Leeuwarden en Groningen.

Zijn motto is: liever een pragmatische minnelijke regeling dan lange (kostbare en voor de klant belastende) procedures.

Tot de klantenkring van Justus behoren diverse grotere en MKB-bedrijven, gemeenten, makelaars, accountants, fiscalisten en overige commerciële dienstverleners.

Overige werkzaamheden:

  • het geven van lezingen over arbeidsrecht en huurrecht
  • gastdocent arbeidsrecht bij de NHL te Leeuwarden
  • lid Raad van Toezicht bij groot gemeentelijk sportbedrijf

Opleiding

Erasmus Universiteit Rotterdam, doctoraal Nederlands recht; Grotius-Insolad specialisatie-opleiding insolventierecht aan de Universiteit Nijmegen; diverse postacademische universitaire nascholing arbeidsrecht en huurrecht

Advocaat Sinds

1981

Werkzaam geweest bij

grote advocatenkantoren te Middelburg/Terneuzen, Leeuwarden en Drachten, vanaf 1992 als partner

Talen

Nederlands, Engels, Duits