Het arbeidsrecht weer op de schop
De laatste ingrijpende wijziging van het arbeidsrecht vond enkele jaren geleden plaats. Het was voor die wijziging gebruikelijk om een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst te onderbouwen met (i) een vleugje disfunctioneren, (ii) een tikkeltje verwijtbaar handelen en (iii) … Lees verder »
Het einde van slapende dienstverbanden
Het in 2015 en 2016 ingevoerde nieuwe arbeidsrecht is wetgeving die in grote haast gemaakt is. Ook hier is haastige spoed niet altijd goed. Wanneer een werkgever een arbeidsongeschikte werknemer na twee jaar ontslaat, is de werkgever de transitievergoeding. Juist … Lees verder »
In kennelijke staat
Een werknemer is sinds 1991 als magazijnbeheerder in dienst bij werkgever. Werknemer kwam in augustus 2015 naar drank ruikend op het werk. Dat leverde hem de waarschuwing op dat wanneer dat binnen een jaar weer zou gebeuren, de werkgever zich … Lees verder »
Ziek en/of arbeidsongeschikt?
Wanneer een zieke werknemer zegt dat hij niet kan komen werken omdat zijn huisarts zegt dat hij ziek is, staat de werknemer dan in zijn recht? Wanneer een arbo-arts een werknemer in staat acht te werken, komt het vaak voor … Lees verder »
Europese Commissie start inbreukprocedure aanbesteding woningcorporaties
Het kon niet uitblijven. Een week geleden heeft de Europese Commissie besloten om een inbreukprocedure tegen Nederland te starten, omdat zij van oordeel is dat een woningcorporatie op grond van de Aanbestedingsrichtlijn (nr. 2014/24/EG) moeten worden aangemerkt als aanbestedende dienst. … Lees verder »
Contractuele boete; prikkel voor het tegengaan van hennep in huurwoningen?
Veel verhuurders kampen met huurders die de gehuurde woning gebruiken voor het kweken van hennep. Om die reden nemen verscheidene verhuurders in de algemene bepalingen op dat de huurder een (forse) boete verschuldigd is indien de huurder zich schuldig maakt … Lees verder »
Wat kan en mag ik op mijn terrein? En wat kan en mag de buurman? Ken het bestemmingsplan!
Vaak horen wij van onze cliënten dat ze eigenlijk niet goed weten waarvoor een bestemmingsplan is, wat er kan en mag op hun terrein en hoe ze hierop hun invloed uit kunnen oefenen. In het kort leest u in deze … Lees verder »
Herinnering aan de rol van de bewindvoerder binnen het huurrecht
Het is alweer enige tijd geleden dat de Hoge Raad in haar arrest van 7 maart 2014 (ECLI:NL:HR:2014:525) oordeelde dat tijdens het bewind het beheer en de beschikking over de onder bewind staande goederen niet toekomen aan de rechthebbende, maar … Lees verder »