We worden vaak geconfronteerd met partijen die wel kunnen maar niet willen betalen. Soms met reden, maar vaak ook zonder reden. Een leverancier van vleesverpakkingen (onze klant) had een onbetwiste vordering op een vlees verpakkingsbedrijf, die al heel lang open stond. Onze klant wist in welk vrieshuis (bij wie) het vlees verpakkingsbedrijf haar eigen voorraad had opgeslagen.

Omdat het vlees verpakkingsbedrijf na diverse aanmaningen nog niet genegen was om te betalen, werden wij ingeschakeld. Wij hebben de vordering beoordeeld en vervolgens conservatoir derdenbeslag gelegd (een beslag dat gelegd wordt voorafgaand of tijdens een gerechtelijke procedure) bij het vrieshuis op de voorraad van het vlees verpakkingsbedrijf.

Hierdoor mocht het vrieshuis geen vlees meer aan het verpakkingsbedrijf leveren. Binnen twee uur nam het bedrijf in kwestie contact met ons op, omdat het beslag de bedrijfsvoering onmogelijk maakte. Nog diezelfde dag is de openstaande vordering inclusief rente en kosten volledig voldaan en is het beslag opgeheven.