De ketenregeling; ook de kleinste schakels tellen mee

Het blijft opletten geblazen met de ketenregeling. In het kort: door de ketenregeling wordt de vierde arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd geacht een overeenkomst voor onbepaalde tijd te zijn. Het belangrijkste gevolg is dat de arbeidsovereenkomst niet na het verstrijken van … Lees verder »

Het arbeidsrecht weer op de schop

De laatste ingrijpende wijziging van het arbeidsrecht vond enkele jaren geleden plaats. Het was voor die wijziging gebruikelijk om een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst te onderbouwen met (i) een vleugje disfunctioneren, (ii) een tikkeltje verwijtbaar handelen en (iii) … Lees verder »

Het einde van slapende dienstverbanden

Het in 2015 en 2016 ingevoerde nieuwe arbeidsrecht is wetgeving die in grote haast gemaakt is. Ook hier is haastige spoed niet altijd goed. Wanneer een werkgever een arbeidsongeschikte werknemer na twee jaar ontslaat, is de werkgever de transitievergoeding. Juist … Lees verder »

In kennelijke staat

Een werknemer is sinds 1991 als magazijnbeheerder in dienst bij werkgever. Werknemer kwam in augustus 2015 naar drank ruikend op het werk. Dat leverde hem de waarschuwing op dat wanneer dat binnen een jaar weer zou gebeuren, de werkgever zich … Lees verder »

Ziek en/of arbeidsongeschikt?

Wanneer een zieke werknemer zegt dat hij niet kan komen werken omdat zijn huisarts zegt dat hij ziek is, staat de werknemer dan in zijn recht? Wanneer een arbo-arts een werknemer in staat acht te werken, komt het vaak voor … Lees verder »