Een verzakt riool

Een gemeente in de Noordoostpolder had een opdracht gegund aan een aannemer om een rioleringsstelsel aan te leggen. Na oplevering ontstonden er problemen. Het stelsel verzakte gedeeltelijk door een ondeugdelijke uitvoering van het werk en dit leidde tot verstopping. Een … Lees verder »

Schone ramen

In een procedure bij de kantonrechter in Zwolle moest de vraag beantwoord worden of een deel van de glasbewassing van een appartementencomplex voor ouderen nu wel of niet door de woningcorporatie betaald moest worden. De huurder, zorgbehoevend en fysiek niet … Lees verder »

Scherp in de Aanbesteding

Bij Europese aanbestedingen van overheidsopdrachten worden de inschrijvingen beoordeeld op basis van het zogenaamde EMVI-criterium. De Economisch Meest Voordelige Inschrijving is een combinatie van prijs en kwaliteit. Met de prijs en de diverse kwaliteitscriteria en de weging daarvan in het … Lees verder »

Concurrentie van je werknemer

Individuele ontslagzaken staan en vallen met een compleet dossier. Een klant (werkgever) van ons vermoedde dat een werknemer fraude pleegde. Hij zag dat een werknemer ‘bijzondere’ afspraken had gemaakt met een (onder-)aannemer over wat, en met name hoe er betaald … Lees verder »

Erfdienstbaarheid kent zijn grens

De realisatie van een woon-supermarkt-complex werd bedreigd door een kettingbeding op een heel klein stuk grond, dat de bouwer nog nodig had van de gemeente. De gemeente had zich intussen bedacht en wilde de supermarkt niet toestaan. Zij probeerde middels … Lees verder »

Doorverkoop

Onze opdrachtgever (B) had een koopovereenkomst gesloten met verkoper A met betrekking tot een viertal woongebouwen. Onze opdrachtgever, een vastgoedhandelaar, had een verkoopovereenkomst gesloten met koper C. De in- en doorverkoop ging in twee fasen. De eerste fase werd met … Lees verder »

Derdenbeslag op bevroren vlees

We worden vaak geconfronteerd met partijen die wel kunnen maar niet willen betalen. Soms met reden, maar vaak ook zonder reden. Een leverancier van vleesverpakkingen (onze klant) had een onbetwiste vordering op een vlees verpakkingsbedrijf, die al heel lang open … Lees verder »